Werken op een olieplatform

Werken op een olieplatform

Voor de meeste mensen lijkt een baan op een olieplatform op het eerste gezicht niet het meest aantrekkelijke dat er bestaat. Toch kijken vele werknemers die ooit op een olieplatform hebben gewerkt met een positief gevoel terug op dit avontuur, want een avontuur is het. Dagelijks gebeuren er leuke en spannende dingen. Natuurlijk draait het er ook om werken, en dan eigenlijk alleen om werken, want op een olieplatform heerst er absoluut geen 9 tot 5 mentaliteit. Daartegenover staat wel dat de salarissen relatief hoog zijn. Daarnaast is dit ook één van de spannendste en avontuurlijke banen die er te vinden is!

Hard werken, hard verdienen
Als er één ding is dat de werknemers op een olieplatform graag doen, dan is dat werken. De werkdagen zijn lang en zwaar, want met weer en weer dient iedereen toch buiten zijn werkzaamheden te verrichten. Toch weten elke dag tientallen werknemers zich te motiveren om met ijzel of sneeuw naar buiten te gaan, want de werkzaamheden op een olieplatform gaan gepaard met vele voordelen.

Werknemers op een olieplatform worden namelijk fors betaald. Zij verdienen zo veel geld, omdat er enig risico zit aan het werken op een olieplatform. Hoewel er vrijwel nooit iets misgaat, blijft het toch een platform dat midden op zee staat en mijlenver weg staat van het vaste land.

Werknemers op een olieplatform hoeven tevens ook maar 6 maanden per jaar te werken. Ze hebben dus een halfjaar lang vrije tijd! Werknemers in dienst op een olieplatform werken namelijk in shiften. Als ze op het platform zijn werken ze dan 12 uur per dag. Dit doen ze 6 maanden lang, en na die 6 maanden kunnen ze een halfjaar genieten van veel vrije tijd op het vaste land.

Werkzaamheden
Op een olieplatform wordt dag en nacht keihard gewerkt, want er moet zo veel mogelijk olie uit de bodem gehaald worden. Als de boel daar een paar minuten stil ligt kost dat miljoenen euro’s, werken op een olieplatform is dus alleen voor de hardste werkers weggelegd! Gelukkig krijgen de harde werkers er ook iets voor terug, want in de 12 uur vrije tijd per dag kunnen zij genieten van de heerlijkste gerechten, de lekkerste douches en de zachtste bedden. Op een olieplatform staat extreem relaxen en extreem hard werken dus dicht bij elkaar.

Bijkomstigheden
Tal van mensen werken op een olieplatform voor het avontuur dat de baan te bieden heeft. Wat is er avontuurlijker dan midden op de oceaan te werken op een platform van slechts een paar honderd vierkante meter? Voor veel mensen kan dit ook een extreme rust geven, want op die manier kunnen ze even het hectische en stressvolle leven op het vasteland ontvluchten.

Werken op een olieplatform geeft ook het ultieme avontuur, want wie wil nou niet naar zijn werk gebracht worden met een helikopter! Daarnaast bieden de werkzaamheden op een olieplatform veel voldoening. Na 12 uur keihard zwoegen in niks lekkerder dan genieten van een heerlijk zacht bed!