Rig Mechanic

Rig Mechanic

Een rig mechanic is een werknemer die werkt op een boorplatform. Deze rig mechanic is vooral verantwoordelijk voor de machines, de boren en de apparaten die aan boord van een boorplatform staan. Op een boorplatform staan veel machines bij elkaar. Doordat er veel machines zijn die dagelijks intensief worden gebruikt, dienen deze goed onderhouden te worden. De rig mechanic zorgt hiervoor. Op die manier blijft het boorplatform draaien, en wordt er gezorgd dat er zoveel mogelijk olie uit de grond kan worden gehaald.

Er zijn veel verschillende machines aan boord van een boorplatform. Al deze machines moeten goed onderhouden worden. Doordat ze vaak intensief worden gebruikt, kan er wel eens iets stuk gaan. De rig mechanic zorgt ervoor dat de machines niet stuk gaan en dat de machines goed blijven werken.

De rig mechanic zorgt er dus voor dat de machines geen beschadigingen hebben en dat ze goed werken. Doordat er veel machines zijn, is er dagelijks veel onderhoud nodig. Dit zorgt ervoor dat er veel verschillende mensen aan boord van een boorplatform zijn die de machines onderhouden. Zo werken er naast rig mechanics ook motormannen en maintenance roustabouten aan de machines en apparaten.

Een rig mechanic is een leidinggevende functie. Op een drukke dag kan een rig mechanic niet al het werk aan. Gelukkig krijgt hij hulp van onder andere de motormannen en maintenance roustabouten. Doordat rig mechanic een leidinggevende functie is, zullen deze werknemers ook een speciale opleiding nodig hebben. Zo volgen ze een opleiding tot leidinggevende. Ze hebben voor deze functie ook veel ervaring nodig. Hierdoor zullen vooral werknemers die al een lange tijd werken op een boorplatform een rig mechanic worden. Een rig mechanic staat op zijn beurt weer onder leiding van een een senior mechanic. Deze senior mechanic heeft veel ervaring, en zal vooral de leidinggevende functie op zich nemen.