Roughneck

Roughneck

Roughneck is een functie van een werknemer op een boorplatform. Een roughneck wordt vooral ingezet voor simpele klusjes, zoals sjouwwerk en boorwerk. Veel werknemers die werken als roughneck, hebben hiervoor geen opleiding gevolgd. Dit leidt ertoe dat ze niet veel verdienen, maar daarentegen wel veel doorgroeimogelijkheden hebben. Zo kunnen ze in de toekomst promoveren tot toolpusher of een andere functie.

Op een boorplatform moeten er veel fysiek zware werkzaamheden verricht worden. Zo moeten er veel onderdelen worden gesjouwd van plek naar plek. Verder werkt een roughneck onder leiding van van een toolpusher. Een toolpusher is een roughneck die gepromoveerd is tot leidinggevende. Het is dus zo dat roughnecks kunnen promoveren tot een toolpusher.
Roughnecks voeren voornamelijk betrekkelijk eenvoudige klusjes en werkzaamheden uit. Dit zijn vaak sjouw klussen of algemene klusjes, zoals schoonmaken of opruimen. Door deze werkzaamheden hebben de roughnecks geen specifieke opleiding nodig. Om deze reden zijn er ook veel roughnecks aan het werk die geen opleiding hebben gedaan. Het is dus niet nodig om een diploma te hebben om een roughneck te worden.

Gedurende hun periode op een boorplatform, zullen roughnecks ervaring opdoen. Dit leidt ertoe dat veel roughnecks ook door kunnen groeien naar hogere functies, zoals toolpusher of driller.

Een roughneck heeft dus geen specifieke opleiding nodig om een roughneck te worden. Het is wel zo dat een roughneck bepaalde certificaten nodig heeft om te gaan werken op een boorplatform. Mede doordat het werken op een boorplatform gevaarlijk is, zullen roughnecks ongeacht hun betrekkelijk eenvoudige klusjes, toch een redelijk salaris krijgen. Verder moeten roughnecks ook de basis vaardigheden kennen om te kunnen werken op een boorplatform. Ze moeten dus ervaring opdoen tijdens hun werkzaamheden op het boorplatform.

Roughnecks zijn dus werknemers die voornamelijk de basis klusjes doen om ervaring op te doen. Na een bepaalde tijd, als ze voldoende ervaring opgedaan hebben, kunnen ze doorgroeien naar een hogere functie.