Veel geld verdienen zonder diploma

Offshore werkers werken op een boorplatform midden op zee. Op dit platform wordt ervoor gezorgd dat er zo snel mogelijk aardolie naar boven gehaald kan worden. De werknemers die werken op een platform zullen er dag en nacht voor zorgen dat het proces niet stil ligt. Dit zorgt ervoor dat alleen gemotiveerde en fysiek sterke mensen een plekje kunnen bemachtigen op een boorplatform.
Werken op een boorplatform biedt werknemers een unieke ervaring, want een boorplatform ligt ver weg van het vasteland, waardoor er minder goede communicatie mogelijk is, en dat de werknemers een lange tijd weg van huis zijn. Dit kan werknemers de ideale mogelijkheid bieden om uit te rusten of bij te komen van het hectische leven. Verder kunnen offshore werkers ook voor de baan kiezen, omdat ze van een uitdaging houden.

Zonder diploma offshore werken

Veel mensen die offshore werken, doen dat, omdat ze het leuk vinden. Daarnaast speelt het ook een rol dat zij vaak geen diploma nodig hebben om te werken op een boorplatform. Dit komt doordat het werk op een boorplatform vaak meer fysiek dan moeilijk is. Er worden dus klusjes uitgevoerd die bijna iedere persoon wel uit kan voeren. Dit leidt er dan ook toe dat er minder strenge regels gelden voor nieuwe offshore werkers.Veel geld verdienen

Een andere reden dat veel offshore werkers kiezen voor een baan op een boorplatform, is omdat deze baantjes veel geld opleveren. Offshore werkers krijgen namelijk flinke salarissen, in vergelijking tot gelijkwaardige beroepen op het vaste land. Zij verdienen dus relatief meer dan collega’s op het vasteland! Dit komt onder meer doordat ze offshore toeslagen krijgen, voor het risico dat ze lopen. Het werk op een boorplatform is niet geheel risicovrij. Dit geld geldt dus eigenlijk als een soort vergoeding voor het gevaar dat ze lopen.