Petrobras

Petrobras is een groot Braziliaans bedrijf dat zeer actief is in de olie en aardgas branche. Deze grote oliemaatschappij is vooral specialist in het exploiteren en produceren van aardolie. Dit doet Petrobras door de ruwe aardolie te verwerken in olieraffinaderijen. Deze olie zal vervolgens weer verkocht worden aan andere bedrijven en ondernemingen.

Afbeelding van Petrobras.com

Afbeelding van Petrobras.com

Petrobras is opgericht in 1953 in Rio de Janeiro door de toenmalige president van Brazilië, hierdoor is hedendaags de Braziliaanse overheid nog voor 55,56% eigenaar van het bedrijf. Sinds 2000 heeft het bedrijf ook een notering staan op de beurs in New York. Daarna is het succes van het bedrijf alleen nog maar groter geworden toen er een aardolieveld werd ontdekt, dat naar schatting acht miljard vaten ruwe olie kon vullen.

Dit succes werd onder meer verwezenlijkt door de grote olieraffinaderijen en fabrieken die het bedrijf heeft laten bouwen. De olie werd namelijk uit de bodem gepompt en vervoerd naar deze fabrieken. Hier werd de ruwe aardolie via een speciaal proces verwerkt tot bruikbare aardolie in de vorm van diesel of benzine. Deze stoffen worden weer verder gedistribueerd naar alle uithoeken van de wereld.

Door het succes van Petrobras is het werkveld van de onderneming alsmaar uitgebreid. Zo is het bedrijf sinds 2010 ook actief in de Rotterdamse haven. Hier heeft Petrobras onder andere een kantoor staan, van waaruit alle vrachten gecoördineerd en geregeld worden. Rotterdam is niet de enige plek waar in de loop der tijd Petrobras actief is geworden. Op bijna elke plek van de wereld vertegenwoordigt namelijk een kantoor het bedrijf. Zo heeft Petrobras kantoren in Noord-Amerika (Verenigde Staten), Afrika (Angola), Azië (Signapore) en Europa (Rotterdam en Turkije). Mede hierdoor kan Petrobras zichzelf een wereldspeler noemen op het gebied van de aardolie en aardgas voorziening van bedrijven en consumenten.