Heerema offshore

Heerema offshore is een bedrijf dat veel diensten en onderdelen verzorgt voor boorplatforms op de Noordzee. Zo is het bedrijf gespecialiseerd op het gebied van ontwerpen, bouwen en vervoeren van producten die betrekking hebben op de gasindustrie en de olie-industrie.
Het bedrijf is opgesplitst in twee gedeeltes: Heerema Marine Contractors en Heerema Fabrication Group. Heerema Marine Contractors verzorgd onder andere het vervoer van onderdelen over de zee, en Heerema Fabrication Group produceert aan land constructies en materiaal dat gebruikt kan worden tijdens de werkzaamheden van de Marine Contractors.

Oprichting van Heerema offshore

Heerema offshore is officieel opgericht in 1948. Sinds die tijd houdt het bedrijf zich bezig met het verzorgen van vervoer van en naar boorplatformen. Daarnaast zorgt het bedrijf ook voor de installatie van boorplatforms op de zee.

Heerema had zich onderscheiden van de rest van de maatschappijen, omdat zij een unieke manier hadden gevonden om het zware weer van de Noordzee te trotseren. De Noordzee staat bekend om een onrustige zee met veel slecht weer. In tegenstelling tot veel andere bedrijven, kon Heerema wel een manier vinden om boorplatforms op de Noordzee te installeren. Dit konden ze namelijk doen door een uniek kraanschip te bouwen. Sindsdien maakt het bedrijf al jarenlang unieke en speciale schepen en constructies die zich in positieve zin onderscheiden van andere bedrijven.

Werkzaamheden van Heerema

Heerema heeft ongeveer 2000 werknemers in dienst. Deze werknemers kunnen veel verschillende beroepen vervullen, want het bedrijf heeft ook een aantal kantoren. Er zijn dus zowel mensen in de productie als mensen achter het bureau nodig. Dit zorgt ervoor dat Heerema een bedrijf is dat veel verschillende werknemers met verschillende vakgebieden in dienst kan nemen.
Desondanks is het bedrijf gespecialiseerd op het gebied van boorplatforms. De meeste mensen die bij het bedrijf werken, zullen dan ook werkzaamheden verrichten die te maken hebben met boorplatforms. Zij kunnen bijvoorbeeld subcontract coordinator, engineer, tender coordinator of supply chain manager zijn.