Wagenborg

Wagenborg

Wagenborg, ook wel Royal Wagenborg genoemd, is een groot bedrijf dat binnen de offshore branche een groot aantal diensten aanbiedt. Hierbij gaat het vooral om de installatie van constructies die horen bij boorplatforms. Daarnaast onderhoudt het bedrijf deze booreilanden ook en zorgt Wagenborg ervoor dat alles op een boorplatform vlekkeloos verloopt, zodat de olie en het aardgas zo efficiënt mogelijk naar boven kan worden gehaald.

De diensten van Wagenborg

Wagenborg biedt een groot aantal diensten aan binnen de offshore branche. Zo zorgt het bedrijf er onder andere voor dat grote installaties en constructies geïnstalleerd worden op een platform op de zee. Deze installaties worden uitgevoerd door professionele werknemers die onder andere werken op grote schepen, vanuit deze schepen zullen ze onder andere elektriciens bepaalde werkzaamheden uitvoeren. De werkzaamheden die hier uitgevoerd worden, zijn vooral van technische aard.
Daarnaast is het bedrijf actief op het land in (grote) havens. Hier bestuurt, onderhoudt en installeert het bedrijf onder andere kranen, schepen, vrachtwagens en heftrucks. Deze voertuigen worden door het bedrijf beschikbaar gesteld aan andere bedrijven die deze gebruiken bij hun diensten. Wagenborg is dus vooral een bedrijf dat andere bedrijven ondersteunt in hun werkzaamheden.

De diensten van Wagenborg gaan overigens verder dan alleen de ‘business-to-business’ diensten. Het bedrijf heeft namelijk ook een aantal hotelschepen in het bezit. Dit zijn accommodaties waarin toeristen kunnen genieten van hun vakantie. Wagenborg zal hierbij onder andere de schepen exploiteren en inrichten.

De diensten van Wagenborg lopen dus flink uiteen. Door de grote verscheidenheid aan diensten en specialisaties van het bedrijf, zijn ze niet alleen op de zee, maar ook op het land bezig. Zo is het bedrijf ook erg actief in de wegtransport branche en zorgt de onderneming ervoor dat stalen constructies van balken goed onderhouden worden. Mede hierdoor is Wagenborg een groot bedrijf dat van alle markten thuis is.