Seafox contractors

Seafox contractors

Seafox contractors is een Nederlands bedrijf dat is opgericht in april 1991. Sinds die tijd heeft het bedrijf al veel verschillende boorplatforms geproduceerd en geëxploiteerd. Dit leidt ertoe dat het bedrijf al meerdere platforms op de Noordzee heeft staan. Naast het beheer van vele boorplatforms, is Seafox contractors ook een onderneming die een groot hoofdkantoor bezit in Hoofddorp en daarvan uit al haar diensten en werkzaamheden verricht.

Werkzaamheden van Seafox contractors

Het bedrijf is gespecialiseerd in het verzorgen van boorplatforms. Zo verzorgt het bedrijf de installatie van het platform, de stevigheid ervan en de faciliteiten op het platform voor de werknemers.

Seafox contractors is vooral een toonaangevend bedrijf voor boorplatforms op de Noordzee. De Noordzee staat bekend als een zeer heftige zee met vaak slecht weer. Hierdoor zijn er boorplatforms nodig die uiterst stevig zijn en die goed bestemd zijn tegen het zware (on)weer dat op de zee kan voorkomen. Als bijna enige bedrijf heeft Seafox contractors deze taak op zich genomen. Waardoor het bedrijf al vele boorplatforms heeft gemaakt voor op de Noordzee.

Faciliteiten van Seafox contractors

Naast het feit dat Seafox contractors de boorplatforms zelf exploiteert, zorgt het bedrijf ook voor de inrichting ervan. Dit houdt in dat het bedrijf zorgt voor de inrichting, het interieur, de verschillende ruimtes en de beveiliging van het boorplatform. Op die manier hebben de werknemers een veilige werkomgeving en kunnen ze, tijdens hun pauze, genoeg ontspannen en uitrusten door de slaapruimtes en de keukens.

De vloot
Door de specialisatie van het bedrijf in boorplatforms voor de Noordzee, zijn de meeste boorplatforms die beheerd worden door Seafox contractors, gestald op de Noordzee. Zo heeft het bedrijf momenteel 5 boorplatforms in beheer: de Seafox 1, 2, 4, 5 en 7. Seafox contractors is dus een bedrijf dat verschillende boorplatforms gereed maakt om te gebruiken, door ze te voorzien van goede beveiliging, goede stevigheid en de juiste inrichting.