Pipefitter

Pipefitter

Een pipefitter is een werknemer op een boorplatform die voornamelijk bezig is met buizen onderhouden en repareren. Op een boorplatform zijn er veel buizen aanwezig, die stuk voor stuk hun eigen behandeling en eigenschappen hebben. Hierdoor is er een werknemer aanwezig die precies weet welk soort materiaal voor welke buis gebruikt moet worden. Deze werknemer, de pipefitter, weet dus exact hoe hij het boorplatform draaiende kan houden.

Op een boorplatform draait het erom dat de olie en het aardgas zo snel en zo goedkoop mogelijk naar boven komt. Hierdoor moeten de buizen optimaal gebouwd zijn, zodat er geen vertragingen of beschadigingen ontstaan. Het is aan de pipefitter om de juiste buizen op de juiste manier te installeren, waardoor er geen ongemakken ontstaan, waardoor de boringen stil moeten liggen.

Een pipefitter zorgt er dus voor dat de buizen in orde zijn. Dit doet hij door deze te controleren, te repareren en te onderhouden. Verder zorgt hij ervoor dat de juiste buis gebouwd is van het juiste materiaal. Sommige buizen hebben een hoge druk te verduren. Een pipefitter moet zorgen dan deze buizen gemaakt zijn van het juiste materiaal, zodat de buizen onbeschadigd en heel blijven.

Verder zorgt een pipefitter ook dat de koelsystemen voor de buizen goed werken en de juiste temperaturen hebben. Een pipefitter moet dus zorgen voor veel verschillende dingen. Dit zorgt er ook voor dat pipefitter een veelzijdig beroep is. Mede hierdoor moet de pipefitter een opleiding volgen, waarin hij allerlei dingen leert over het boorplatform en over buizen op een boorplatform.

Verder zal de pipefitter ook verschillende dingen moeten leren over andere beroepen op een boorplatform, omdat hij dan goed kan samenwerken met hen. Een pipefitter kan ook doorgroeien en een leidinggevende functie krijgen over andere pipefitters naarmate hij meer ervaring opdoet. Pipefitter is dus ook een beroep met doorgroeimogelijkheden.