Floorhand

Floorhand

Een floorhand is een werknemer op een boorplatform die voornamelijk lichamelijk werk verricht. Zijn werkzaamheden lijken erg op die van een roustabout en van een toolpusher, maar in vergelijking tot deze twee, zijn de werkzaamheden van een floorhand viezer en zwaarder. Zo moet een floorhand veel vieze klusjes klaren met betrekking tot modder en de boringen.

Op een boorplatform lopen er veel verschillende werkzaamheden en handelingen door elkaar. Om al deze werkzaamheden goed te laten verlopen, zijn er veel verschillende werknemers bezig met verschillende taken. Op die manier ontstaan er verschillende teams die elk verantwoordelijk zijn voor hun eigen gedeelte. Zo zijn de floorhands verantwoordelijk voor de boringen. Bepaalde floorhands bedienen de boor. Daarbij komt ook dat zij de rommel, zoals modder, moeten opruimen dat bij het boren naar boven komt. Hierdoor is ‘floorhand’ ook wel een betrekkelijk vies beroep te noemen.

Verder zullen floorhands ook veel lichamelijk werk moeten verrichten. Zo moeten ze vaak dingen versjouwen en moeten ze veel opruimwerk doen. De floorhands zijn dus echt verantwoordelijk voor de boringen en de boren. Dit houdt in dat ze vooral bezig zijn in de omgeving van de boor. Hun taak is als het ware ervoor te zorgen dat boringen succesvol en probleemloos kunnen verlopen.

Floorhands hebben over het algemeen weinig opleiding nodig. Dit komt doordat floorhands, samen met onder andere roustabouts, tot één van de lagere niveaus van werknemers behoren. Dit houdt in dat veel floorhands ongediplomeerd aan het werk kunnen. Er is dus geen specifieke opleiding nodig voor deze functie. Ondanks deze lage functie, is het salaris van een floorhand betrekkelijk hoog. Verder hebben floorhands veel mogelijkheden om in de toekomst hogerop te komen. Ze kunnen namelijk, na een aantal jaren ervaring opgedaan te hebben, promoveren tot toolpusher. Ondanks dat floorhands geen diploma hebben, kunnen ze toch nog hogerop komen.