Offshore toolpusher

Een offshore toolpusher is een persoon die op een boorplatform op zee werkt. Deze persoon heeft een leidinggevende rol over een gedeelte van het platform. Verder verzorgt hij ook het gereedschap, en is hij verantwoordelijk voor de veiligheid van andere werknemers.

Op een boorplatform werken veel mensen bijeen om ervoor te zorgen dat de aardolie zo effectief mogelijk uit de grond gehaald kan worden. Iedere werknemer heeft in dit proces zijn eigen verantwoordelijkheden. Zo is een radio operator verantwoordelijk voor de communicatie, en is een toolpusher verantwoordelijk voor het gereedschap.

Werkzaamheden van een toolpusher

Een toolpusher heeft veel verantwoordelijkheden. Zo heeft hij de verantwoordelijkheid over het gereedschap dat gebruikt wordt bij de boringen. Tijdens de boringen wordt veel materiaal gebruikt om de olie zo goed en zo snel mogelijk uit de grond te halen. Een toolpusher zorgt ervoor dat het gereedschap goed werkt en goed aangesloten zit. Op die manier is een toolpusher een belangrijk onderdeel van het proces op een boorplatform.

De meeste mensen die een toolpusher worden, worden dat nadat ze al jaren ervaring hebben opgedaan tijdens een andere functie. Deze mensen hebben dan bijvoorbeeld al jaren gewerkt als roughneck of als engineer. Dit komt doordat er veel ervaring nodig is om een toolpusher te worden, omdat een goede toolpusher veel soorten gereedschappen moet kennen. Het komt daarom ook niet vaak voor dat nieuwe werknemers direct de functie als toolpusher krijgen.

Een toolpusher heeft ook veel verantwoordelijkheden. Alleen mensen met verantwoordelijkheidsgevoel krijgen deze baan dus aangeboden. Dit komt onder meer, omdat toolpushers verantwoordelijk zijn voor de veiligheid van andere werknemers. Op het platform kunnen er namelijk verschillende gevaarlijke situaties voordoen. Daarnaast zijn de processen op het platform ook niet geheel risicovrij. Met een goede en verantwoordelijke toolpusher kunnen de processen dus veiliger verlopen, waardoor er minder ongelukken ontstaan.