Salaris van werknemers op een booreiland

Salaris van werknemers op een booreiland

Het salaris van werknemers op een booreiland is hoog. Veel mensen denken dat je hard moet werken voor een laag salaris, maar dat is niet zo. Het salaris dat je verdient bij werken op een booreiland is hoog. Je hebt namelijk een grote verantwoordelijkheid en het leven en werken op een offshore booreiland is heel anders dan het leven en werken op het land. Het werk wordt gezien als een echte uitdaging, het brengt ook risico’s met zich mee en daarom is de hoogte van het offshore salaris hier ook naar.

Dagelijks leven en een goed booreiland salaris

Als je van spanning houdt dan is het werken op een booreiland een goede keuze. Iedere dag is weer spannend. Medewerkers gaan namelijk met een helikopter naar een booreiland en daar blijven zij een aantal weken. Maar voordat je hier mag werken moet je een aantal trainingen doen. Meestal werk je veertien dagen aan één stuk, achter elkaar, iedere dag twaalf uur. Daarna ben je twee weken vrij. Je werkt per jaar zes maanden. Het kan ook zijn dat je een maand moet werken en dan een maand vrij bent, afhankelijk van het project. De dagelijkse kosten worden voor de medewerkers betaald. Iedere dag krijg je voordat je gaat werken, tijdens het werken en na het werken voldoende eten aangeboden. Je kunt op een booreiland ook sporten, ontspannen en de sauna gebruiken. Deze kosten gaan NIET van je salaris af, dit wordt allemaal betaald voor je.Een goed offshore salaris

Het offshore salaris is hoog, omdat het een grote verantwoordelijkheid en risico met zich meebrengt om op een eiland te werken. Je bent midden op zee, je hebt geen familie om je heen en je bent vaak twee weken tot een maand van huis. Daar staat een goed booreiland salaris tegenover. Het salaris van de werknemers op een booreiland is afhankelijk van de functie. Als je kok of bakker bent kun je al tot 44.500 euro per jaar verdienen. Mechanici kunnen 34.900 euro per jaar verdienen en als elektricien kun je 41.000 euro per jaar verdienen. Als engineer kun je bij het werken op een booreiland een salaris verdienen van 42.500 euro. Dit kan oplopen tot een bedrag van 66.500 euro en hoger per jaar, dit hangt af van de functie, je ervaring en je opleiding. Senior functies kunnen de engineer zomaar 147.600 euro per jaar opleveren. Als je rigger bent dan kun je 53.000 euro per jaar verdienen. Een rigger is iemand die op een rig de verantwoordelijkheid heeft voor het verplaatsen van een extreem groot of zwaar object. Deze objecten kunnen wel duizenden kilo’s wegen. Zoals je kunt zien kan het salaris van werknemers op een booreiland hoog oplopen. Je draait eigenlijk evenveel uren als mensen die op het vaste land werken, maar je hebt andere werktijden en je gaat na je werk niet naar huis. Het lijkt alsof je veel vrij bent, maar de weken dat je werkt maak je lange dagen van twaalf uur. Genoemde salarissen zijn voorbeelden, natuurlijk zijn hier gradaties in.