Offshore radio operator

Offshore medewerkers werken op boorplatforms verspreid over de zeeën. Doordat ze ver weg staan van het vasteland, is het belangrijk dat deze platforms goed in contact staan met het vasteland. Dit is nodig, omdat er vaak helikopters of boten een bezoekje brengen aan het platforms. Deze bezoekjes moeten goed gecoördineerd worden, zodat er geen ongelukken gebeuren. Daarnaast zorgen offshore radio operators er ook voor dat de communicatie op het platform zelf goed loopt.

Op een boorplatform werken veel mensen bijeen. Al deze mensen kunnen andere werkzaamheden verrichten. Om alles op rolletjes te laten verlopen, zijn er mensen nodig die communicatie tussen al deze werknemers regelen en die ervoor zorgen dat de juiste werknemers op het juiste moment de juiste werkzaamheid verrichten. Al deze zaken worden verricht door de radio operators.

Wat doet een radio operator?

Op een boorplatform is het een komen en gaan van boten en helikopters. De werknemers van een boorplatform worden namelijk met een helikopter naar hun werk gebracht, dus dagelijks komen er meerdere helikopters langs om werknemers af te zetten. Het is belangrijk dat deze helikopters goed begeleid worden tijdens de vlucht en de landing. Mede door de radio operators kunnen deze toestellen veilig op de juiste plek landen. Radio operators zorgen er dus voor dat de helikopters veilig kunnen laden. Daarnaast zorgen radio operators er ook voor dat de locatie van het platform overal duidelijk vermeld staat.

Kiezen voor radio operator

Veel mensen die ervoor kiezen om radio operator te worden, doen dat, omdat het een fysiek minder zwaar beroep is in vergelijking tot de andere offshore beroepen. Mensen die het fijn vinden om offshore te werken, maar die niet sterk zijn, kunnen goed radio operator worden, want ze hoeven dan geen zware spullen te dragen of ander fysiek zwaar te verrichten. Mensen die radio operator zijn hebben het dus fysiek minder zwaar dan andere offshore medewerkers.