Offshore kok

Offshore werkers werken op een boorplatform op de Noordzee. Omdat dit platform ver weg staat van het vasteland, worden de medewerkers op zo’n platform ook wel offshore werkers genoemd. Offshore werkers werken samen als één team om ervoor te zorgen dat de aardolie zo snel en effectief mogelijk naar boven gehaald kan worden. Om goed te functioneren en om zo effectief mogelijk te werken, moeten de werknemers goed gevoed worden. Gelukkig zijn er een aantal offshore koks aanwezig!
Offshore koks voorzien de rest van de werknemers van voedsel. Dit doen ze door op het platform eten te koken. Vers voedsel helpt om betere prestaties te leveren, dus daarom kiest het bestuur van een boorplatform ervoor om echte koks in te huren, in plaats van kant-en-klare gerechten te serveren.

Werken als offshore kok

Veel mensen die werken als offshore kok doen dat, omdat een offshore kok minder fysiek zwaar werk hoeft te leveren. Daarnaast zijn de werktijden van de kok ook duidelijk en overzichtelijk. In tegenstelling tot de andere werknemers, want deze kunnen elk moment van de dag opgeroepen worden om een klusje te verrichten.

De werknemers van een platform die de fysiek zware klussen doen, werken in dagdelen van 12 uur. Ze kunnen dan 12 uur bijkomen en uitrusten en de andere 12 uur keihard werken. Offshore werkers moeten dus hard werken voor hun geld. Om ze toch tevreden te houden zorgen de koks ervoor dat ze na de 12 uur hard werken een heerlijke maaltijd krijgen.

Offshore koks zorgen er dus voor dat de werknemers van een offshore platform lekker eten krijgen. Zij vinden het dus leuk om andere werknemers te voeden! Daarnaast kiezen offshore koks ook vaak voor dit beroep, omdat ze een nieuw avontuur op de zee willen aangaan. Veel offshore koks zullen het een hele ervaring vinden om lang van huis weg te zijn. Ze zien dit als een ervaring die ze eens in hun leven hebben moeten meemaken!