Werken op zee

Werken op zee

Naast het vasteland biedt ook de zee een hoop werkgelegenheid. Hoewel de zee niet de eerste werkplek is waar aan gedacht wordt, is deze plek toch echt een grote aanbieder aan werkgelegenheid. Zo kunnen er veel mensen werken op boorplatforms. Daarnaast zijn er ook genoeg (vracht)schepen en boten die werkgelegenheid bieden. Hierdoor is de zee dus een groot gebied waar werknemers in de offshore branche aan de slag kunnen.

Werken op een boorplatform

Op de Noordzee alleen al staan een groot aantal boorplatforms. Op deze boorplatforms gaat het erom dat de aardolie zo snel mogelijk naar boven wordt gehaald. Dat wordt gedaan door veel werknemers intensief te laten boren en te laten werken op het dek. Op deze boorplatforms werken veel mensen bij elkaar, omdat de werkzaamheden op deze boorplatforms 24 uur per dag worden uitgevoerd.

Op een boorplatform werken veel mensen bij elkaar die veel verschillende functies hebben. Zo zijn er niet alleen techniciens en techneuten werkzaam op een platform, maar kunnen ook leidinggevende, schoonmakers en zelfs koks een werkplek vinden op een boorplatform. Doordat werknemers van het booreiland praktisch op het platform leven, zullen er verschillende voorzieningen geregeld worden om ze te onderhouden. Zo zijn er schoonmakers die bedden verschonen en zijn er koks die eten verzorgen voor het personeel.

Werken op een (vracht)schip

Naast de grote boorplatforms bieden vrachtschepen ook veel werkgelegenheid. Grote vrachtschepen kunnen namelijk allerlei mensen een werkplaats verschaffen. Zo zijn er kapiteins nodig die het schip besturen en zijn er machinisten nodig die de controle houden over de machinekamer. Verder zijn er nog klusjesmannen nodig die de nodige klusjes uitvoeren en zijn er personeelsleden nodig die bijvoorbeeld touwen verslepen en de containers uitladen. Kortom, op zowel boorplatforms als boorplatforms is genoeg werkgelegenheid te vinden. Het staat dus vast dat werken op zee heel goed mogelijk is!